Ciuperci in foitaj din: ciuperci, bacon, cascaval, marar, smantana, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 350 g foitaj 400 g ciuperci (amestec de bureţi, ghebe, gălbiori) 200 g cubuleţe de bacon 200 g caşcaval ras 1 linguriţă seminţe de mărar 50 ml smântână pentru gătit 1 pahar vin alb ou pentru uns unt sare piper măcinat […]
Foitaj cu cirese
PrinteazaFoitaj cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar farin, suc de lamaie, sare.
- 1 ou
- 400 g cirese
- 200 g unt
- 300 g faina
- 120 ml lapte
- zahar vanilat
- zahar farin
- suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii. Frecăm 100 g unt moale cu un praf de sare.
Adăugăm oul, sucul de la o lămâie, laptele şi făina. Frământăm până se desprinde de mâini.
Întindem o foaie de 5mm grosime.
Intindem restul de unt moale pe jumătate din foaie. îndoim foaia la jumătate şi pliem o parte peste cealaltă. întindem din nou, foaia şi pliem ca prima dată, dar fără unt.
Repetăm a treia oară şi întindem foaia finală de 5mm. Păstrăm 15 minute la rece.
Impărţim foaia în două. Ungem cu unt forme rotunde, mici.
Punem foile şi pliem marginile pentru a forma un coşuleţ. Coacem 15 minute la foc moderat.
Scoatem din cuptor, umplem coşuleţele cu felii de cireşe, le presarăm cu zahăr vanilat şi mai coacem 10 minute.
Punem coşuleţele pe platouri şi le pudrăm cu zahăr farin.
Foitaj cu cirese
Pofta buna!
Desert in foitaj din: aluat foitaj, lapte, zahar, faina, oua, vanilie. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat 500 ml lapte 250 g zahăr 35 g făină 4 gălbenuşuri + un ou o păstaie vanilie sucul unei lămâi un praf sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două. Se amestecă […]
Pofta buna!