Foitaj cu crema de branza
PrinteazaFoitaj cu crema de branza din: crema de branza de vaci si oua, boia dulce, sare, piper, cimbru ceapa si usturoi.
Ingrediente:
- un pachet de foitaj
- 5 ouă
- 200 g brânză de vaci
- 50 g miezuri de nucă
- o jumătate de linguriţă de boia dulce
- sare
- piper
- cimbru
- ceapă
- usturoi
Mod de preparare:
Foitaj cu crema de branza: Se fierb patru ouă, se lasă să -l se răcească şi se taie jumătăţi, într-un castron se pune brânză de vaci, albuşul crud, boiaua dulce, sare şi piper după gust. Se adaugă puţin cimbru tocat şi se amestecă până capătă aspectul unei creme.
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se pune pe un tocător şi se întinde puţin cu ajutorul unui sucitor. Pe jumătate din foaie se aşază jumătăţile de ouă, lăsând spaţiu între ele.
Deasupra se aşază crema de brânză, se unge aluatul cu gălbenuş în jurul umpluturii, se acoperă cu restul de aluat şi se presează ca să se lipească.
Se decupează cu o cană, se aşază pachetele obţinute într- o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu restul de gălbenuş.
Se coc la foc mediu spre iute până devin aurii, se scot pe un platou şi se servesc imediat.
La crema de brânză se mai poate adăuga ceapă sau usturoi tocat.
Poftă bună!