Foitaj cu prune
PrinteazaFoitaj cu prune din: aluat foitaj, zahar, prune, frisca, menta.
- 500 g aluat congelat de foitaj
- 15 g zahăr tos
- zahăr pudră
- 1 kg prune sau alte fructe proaspete
- 500 ml frişca
- frunzuliţe de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Dezgheaţă aluatul, întinde-l cu făcăleţul şi presară-l cu puţin zahăr tos.
Inţeapă-l din loc în loc cu o furculiţă şi coace-l la foc iute, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Taie foitajul în 18 pătrate egale.
Pune frişca în poş şi ornează un pătrat, adaugă câteva jumătăţi de prună decojită, acoperă cu un alt pătrat de foitaj, repetă operaţiunea cu frişcă şi fructe şi acoperă cu a treia bucată de foitaj.
Serveşte desertul imediat, decorat cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.
Foitaj cu prune
Pofta buna!