Foitaj cu prune

Printeaza

Foitaj cu prune din: aluat foitaj, zahar, prune, frisca, menta.

Ingrediente:Foitaj_cu_prune

  • 500 g aluat congelat de foitaj
  • 15 g zahăr tos
  • zahăr pudră
  • 1 kg prune sau alte fructe proaspete
  • 500 ml frişca
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

 

Mod de preparare:

Dezgheaţă aluatul, întinde-l cu făcăleţul şi presară-l cu puţin zahăr tos.

Inţeapă-l din loc în loc cu o furculiţă şi coace-l la foc iute, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Taie foitajul în 18 pătrate egale.

Pune frişca în poş şi ornează un pătrat, adaugă câteva jumătăţi de prună decojită, acoperă cu un alt pătrat de foitaj, repetă operaţiunea cu frişcă şi fructe şi acoperă cu a treia bucată de foitaj.

Serveşte desertul imediat, decorat cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.

Foitaj cu prune

Foitaj_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.