Foitaj cu mozzarella şi prosciutto
PrinteazaFoitaj cu mozzarella şi prosciutto din: foitaj, mozzarella, rosii, frunze de busuioc, prosciutto crudo, ou, lapte dulce, sare, ulei de masline.
- doua foi de foitaj
- 250 g mozzarella
- doua rosii
- 10 frunze de busuioc verde
- 100 g prosciutto crudo feliat
- un ou
- o lingura cu lapte dulce
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare:
Mozzarella se scoate din zer, se scurge şi se taie felii subţiri. Se aşază pe şerveţele absorbante ca să elimine zerul, apoi se pune pe o farfurie. Roşiile se spală, se taie felii subţiri şi se pun tot pe şerveţele absorbante ca să elimine lichidul în exces.
Se pun apoi pe o farfurie, se stropesc cu ulei de măsline, se presară sare şi busuioc tocat. Se aşază o foaie de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe.
Se presară jumătate din cantitatea de mozzarella tăiată felii subţiri, lăsând câte doi centimetri liberi la margine.
Se presară roşiile, se aşază deasupra fâşiile de prosciutto şi restul de mozzarella. Se acoperă cu foaia de aluat rămasă, se modelează diferite forme ornamentale, apoi se înţeapă cu o furculiţă.
Se unge cu oul bătut amestecat cu laptele dulce, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu circa 30-35 de minute.
Foitaj cu mozzarella şi prosciutto
Pofta buna!