Foitaj cu piept de pui si ceapa rosie
PrinteazaFoitaj cu piept de pui si ceapa rosie din: foitaj, piept de pui, ceapa rosie, cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare, piper.
- 500 g aluat foitaj
- 400 g piept de pui
- 4 cepe rosii
- 5-6 fire cimbru verde
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pui de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele. Incingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi prăjiţi pieptul de pui tăiat în feliuţe până când începe să se rumenească puţin, apoi scoateţi feliuţele pe şervetele şi păstraţi-le acoperite la cald.
Curăţaţi cepele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în 2 pe lungime. Puneţi aluatul foitaj într-o tavă stropită cu apă şi tăiaţi-l în 8 dreptunghiuri. Puneţi pe fiecare dreptunghi de aluat câteva feliuţe de piept de pui, presăraţi-le cu cimbru tocat mărunt amestecat cu oregano şi deasupra puneţi o jumătate de ceapă.
Presăraţi cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 40 de minute.
Foitaj cu piept de pui si ceapa rosie
Pofta buna!