Foitaj cu roşii
PrinteazaFoitaj cu roşii din: foi de foitaj, mustar cu seminte, ardei iute, rosii, oregano, branza nesarata, miez de nuca, migdale, fistic, capere, ulei, sare, piper, sos de rosii, dovlecei.
- doua foi de foitaj
- doua linguri cu mustar cu seminte
- un ardei iute
- 6 rosii
- o lingura cu oregano
- 400 g branza nesarata
- 50 g miez de nuca
- 50 g migdale
- 50 g fistic
- o lingura cu capere
- ulei
- sare
- piper
- sos de rosii
- dovlecei
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se taie rondele sau felii subţiri, se pre¬sară cu sare şi se pun pe un grătar.
Migdalele, miezul de nucă şi fisticul se macină sau se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile, se taie pătrate sau dreptunghiuri şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă ca să nu crească la copt, lăsând neatinsă o margine de circa centimetru.
Se ung cu muştar, se presară cu amestecul de nuci, migdale, capere şi se condimentează.
Ardeiul iute se toacă mărunt şi se presară peste capere împreună cu brânza telemea rasă.
Se aşază deasupra feliile de roşie, se condimentează, se stropesc cu ulei şi se presară oregano.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc până când aluatul a crescut şi a devenit auriu.
Se servesc calde sau reci, simple, cu sos de rosii sau salata de dovlecei cu oregano.
Foitaj cu roşii
Pofta buna!