Somon cu hrean in foitaj din: creson, sos de hrean, branza de vaci, foitaj, file de somon, ou. Ingrediente: o mana de creson, tocat marunt 5 linguri sos de hrean 400 g branza de vaci crema coaja rasa de la 1 lamaie 750 g foitaj 750 g file de somon 1 ou, batut Mod […]
Foitaj cu somon
PrinteazaFoitaj cu somon din: foitaj, somon afumat, varza de bruxelles, lamaie, ou, pudra de nucsoara, sare, piper, oregano.
Ingrediente:
- 2 pachete cu foitaj
- 4 fileuri de somon afumat
- 300 g varza de Bruxelles
- 1 lamaie
- 1 ou
- 75 g unt
- 1 varf de cutit de pudra de nucsoara
- Sare,
- piper,
- oregano.
Mod de preparare:
Varza de Bruxelles se curate de frunzele vestede, se spala si se lasa la fiert in apa cu sare.
Untul se pune la topit intr-o cratita si, cand s-a incins, se adauga varza taiata in sferturi, sarea, piperul si nucsoara, se amesteca si se prajeste cateva minute.
Se scoate si se lasa la racit intr-o strecuratoare.
Foitajul se dezgheata la temperatura camerei, apoi se taie in patrate egale cu numarul fileurilor de somon.
Se aseaza fileurile, bucatile din varza de Bruxelles, oregano tocat, se impatureste si i se da forma de pachet.
Se preseaza marginile cu dintii unei furculite, se ung cu ou si se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu stropita cu apa rece.
Se introduc in cuptor si se lasa pana cand foitajul a crescut suficient si a capatat o culoare aurie.
Se servesc alaturi de varza de Bruxelles ramasa, amestecata cu putin suc de lamaie si oregano impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Somon în foitaj cu varză şi legume
Somon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1 albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1 lingura marar tocat 1 […]
Pofta buna!
Foarte bun reteta de foitaj cu somon. Imi place foarte mult somon, este printer pestele meu preferat.