Foitaj cu stevie, branza si sunca
PrinteazaFoitaj cu stevie, branza si sunca din: stevie, aluat, ceapa, usturoi, ulei, sunca, branza, ou, sare, piper, parmezan, pesmet, paprica, nasturel, rosii cherry.
Ingrediente:
- 150 g stevie (sau spanac)
- 400 g aluat foitaj
- 2 cepe mici
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri cu ulei
- 100 g sunca feliata
- 120 g branza tare
- 1 ou
- sare
- piper macinat
- 1 lingurita cu parmezan ras
- pesmet
- paprica
- nasturel, rosii cherry pentru decor
Mod d epreparare:
Curăţă ştevia de codite, spal-o în câteva ape reci şi opăreşte-o pentru un minut.
Pune-o într-o strecurătoare şi las-o la scurs. Incinge uleiul într-o tigaie adâncă şi aureşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt.
Adaugă ştevia şi lasă-le pe foc două minute.
Intinde pe masa de lucru presărată cu făină aluatul dezgheţat.
Pune deasupra pesmet şi aşază feliile de şuncă, întinde amestecul de ştevie şi brânză rasă sau sfărâmată.
Adaugă sare şi piper după gust şi rulează aluatul cu atenţie, înţeapă cu furculiţa, unge cu ou bătut, presară paprica şi parmezan.
Pune ruloul în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute (primele 10 minute la 200°C, apoi redu temperatura şi lasă până ce aluatul capătă o culoare aurie şi apetisantă).
Lasă foitajul să se răcească, feliază şi decorează cu roşii cherry şi frunze de năsturel/creson.
Foitaj cu stevie, branza si sunca
Pofta buna!
Imi placeeee