Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane
PrinteazaO reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din: ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale, smantana, unt si ulei.
- 400 g ciocolată neagră
- 1 borcănel cu cremă de castane (vanilată)
- 50 ml rom auriu
- 200 g alune de pădure, cojite
- 100 g migdale şi alune pralinate, măcinate fin
- 100 ml smântână lichidă foarte rece
- 150 g unt moale
- ulei
Mod de preparare:
Rumeniţi alunele într-o tigaie neaderentă, fără grăsime. După ce s-au răcit, măcinaţi-le cu robotul (păstraţi câteva pentru decor) şi puneţi-le deoparte. Tăiaţi ciocolata în bucăţi şi topiţi-o (la bain-marie sau în cuptorul cu microunde).
Luaţi de pe foc, adăugaţi untul înmuiat, tăiat în bucăţi şi amestecaţi cu o spatulă până obţineţi o pastă onctuoasă.
Incorporaţi crema de castane şi romul, amestecând îndelung. Bateţi smântână lichidă foarte rece până obţineţi o frişcă fermă, încorporaţi-o cu grijă în compoziţia cu ciocolată, apoi adăugaţi alunele măcinate. Ungeţi cu puţin ulei o formă de chec, tapetaţi o cu folie alimentară.
Turnaţi amestecul cu ciocolată în formă, neteziţi, pliaţi folia deasupra şi puneţi la frigider, pentru cel puţin 6 h. în momentul servirii, des- faceţi folia, aşezaţi un platou peste formă şi răsturnaţi pentru a scoate preparatul din formă.
Presăraţi praline măcinate şi decoraţi cu alunele întregi păstrate, înmuiate, în prealabil, într-un caramel.
Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane
Pofta buna!