Fondant cu ciocolata amaruie
PrinteazaFondant cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina.
- 1 pachet de unt (60% grăsime) + 1 lingură
- 400 g ciocolată amăruie (minimum 60% cacao)
- 3 ouă mari
- 3 linguri cu zahăr tos + 1 lingură
- 3 linguri cu făină
Mod de preparare:
Pune la topit pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăţi. Amestecă să se omogenizeze şi adaugă untul, de preferat la temperatura camerei (pentru a se topi mai repede).
Nu trebuie să fierbi amestecul – e necesar să fie omogen, să obţii o compoziţie netedă şi fină.
Separat, freacă ouăle cu zahărul tos până obţii o cremă fină (semn că zahărul s-a topit). Apoi încorporează făina cernută pe loc.
Dacă amestecul de unt şi ciocolată s-a răcorit suficient, toarnă-l peste crema fină de ouă şi amestecă uşor.
Unge formele de copt cu un strat subţire de unt şi pudrează-le cu zahăr. Toarnă compoziţia în ele (cu două degete mai sus de jumătatea formelor) şi aşază-le pe o tavă mai mare.
Dă la cuptorul preîncălzit pentru 10-12 minute ori până când observi că s-a format la suprafaţa deliciosului preparat o crustă care se crapă uşor.
Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcorească. Pentru un plus de gust, serveşte fondantul de ciocolată cu fructe exotice proaspete sau din compot (papaia, mango, ananas).
Pofta buna!