Fondant cu ciocolata
PrinteazaFondant cu ciocolata din: ciocolata, zahar de mesteacan, mascarpone, esenta de vanilie, oua, maizena, ulei.
- 200 g ciocolată 70%
- 75 g zahăr de mesteacăn
- 150 g mascarpone
- 1/2 linguriţe esenţă de vanilie
- 3 ouă
- 20 g maizena
- ulei pentru formă
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Topiţi ciocolata împreună cu mascarpone la foc foarte mic. Luaţi de pe foc şi adăugaţi zahărul şi esenţa de vanilie, apoi ouăle unul câte unul şi, în sfârsit, maizena.
Turnaţi într-o formă mică de chec unsă si coaceti aproximativ 20 minute. Lăsaţi să se răcească: fondantul se întăreşte uşor răcindu-se.
Pofta buna!