Fondant cu pere
PrinteazaFondant cu pere din: agar-agar, pere, sirop de artar.
- 2 g agar-agar
- 600 g pere bine coapte
- 2 linguri sirop de arţar
Mod de preparare:
Curăţaţi perele, îndepărtaţi cotorul şi sâmburii. Tăiaţi-le în cuburi mari şi puneţi-le într-o cratiţă cu puţină apă.
Acoperiţi şi fierberi aproximativ 10 minute. Trebuie să fie moi când sunt înţepate cu vârful unui cuţit. Luaţi de pe foc şi daţi la mixer, ca să obţineţi un piure fin.
Turnaţi într-o cratiţă, adăugaţi siropul de arţar şi agar-agar, apoi daţi în clocot. Faceţi focul mic şi fierberi încă 1 minut, amestecând întruna.
Impărţiţi în castronaşe, lăsaţi să se răcească şi ţineţi 2 ore la frigider.
Pofta buna!