Fondant de ciocolata cu rom

Printeaza

Fondant de ciocolata cu rom din: cafea, ciocolata, rom, portocala, oua.

Ingrediente:Fondant de ciocolata cu rom

  • 2-3 linguriţe cafea
  • 200 g ciocolată
  • 2-3 linguriţe rom
  • portocala
  • oua

 

Mod de preparare:

Se prepară cafea din 2-3 linguriţe cafea solubilă. La bain-marie se topesc 200 g ciocolată amăruie 85% cacao în cafea şi 2-3 linguriţe rom. Când ciocolata are consistenţa unei creme groase, se ia cratiţa de la bain-marie.

Se adaugă coaja rasă de la 1/2 portocală. Se toarnă ciocolata topită într-un bol cu 6 gălbenuşuri, se omogenizează. Se bat spumă tare 6 albuşuri cu 1 vârf cuţit sare. Se încorporează cu atenţie.

Se tapetează o formă cu hârtie de copt, se toarnă amestecul, se presară coaja rasă de la 1/2 portocală şi se coace 10 minute în cuptor la 250°C. Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.