Fondant de ciocolata cu rom
PrinteazaFondant de ciocolata cu rom din: cafea, ciocolata, rom, portocala, oua.
- 2-3 linguriţe cafea
- 200 g ciocolată
- 2-3 linguriţe rom
- portocala
- oua
Mod de preparare:
Se prepară cafea din 2-3 linguriţe cafea solubilă. La bain-marie se topesc 200 g ciocolată amăruie 85% cacao în cafea şi 2-3 linguriţe rom. Când ciocolata are consistenţa unei creme groase, se ia cratiţa de la bain-marie.
Se adaugă coaja rasă de la 1/2 portocală. Se toarnă ciocolata topită într-un bol cu 6 gălbenuşuri, se omogenizează. Se bat spumă tare 6 albuşuri cu 1 vârf cuţit sare. Se încorporează cu atenţie.
Se tapetează o formă cu hârtie de copt, se toarnă amestecul, se presară coaja rasă de la 1/2 portocală şi se coace 10 minute în cuptor la 250°C. Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie.
Pofta buna!