Fondant de ciocolata neagra si fructe
PrinteazaFondant de ciocolata neagra si fructe din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, faina, ciocolata, pudra de cacao, capsune.
- 250 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 5 oua
- 170 g zahar
- 50 g faina
- 6 patratele de ciocolată cu diferite arome (mentă, portocale sau altele, după preferinţă)
- unt pentru uns formele
- pudră de cacao pentru tapetat formele
Ingrediente pentru decor:
- căpşune proaspete
Mod de preparare:
Rupi tableta de ciccolată amăruie în bucăţele şi o topeşti în bain-marie, impreună cu untul, amesteci bne şi apoi laşi compoziţia deoparte, până o vei folosi. Separat, baţi ouăe cu zahărul până se albesc, amesteci cu ciocolata topită, adaugi făina proaspat cernută şi amesteci energic până se omogenizează perfect.
Ungi 6 forme termorezistente cu unt, le tapetezi cu pudră de cacao şi le umpli cu compoziţia de ciocolată. Introduci în fiecare formă câte un cub de ciocolată cu arome, aşezi formele pe o tavă încăpătoare şi le introduci în cuptorul încins, în prealabil, la 210 grade pentru 40 de minute.
Urmăreşti cu atenţie coacerea şi nu depăşeşti timpul indicat, pentru a nu strica fondantul. Scoţi tava cu forme din cuptor, le laşi să se răcească circa 2 ore, apoi le scoţi cu mare grijă să nu se spargă.
Fondantul este închegat la suprafaţă şi are miezul moale, din ciocolată lichidă. Servesti cu capsune proaspete.
Fondant de ciocolata neagra si fructe
Pofta buna!