Fondant de ciocolata
PrinteazaO reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si ciocolata neagra.
- 2 ouă
- 50 g de zahăr
- 25 g de faină
- 100 g de unt
- 100 g de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Cuptorul seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic (ideal, într-un vas de sticlă pus într-o cratiţă cu apă aşezată pe foc). Se lasă să se răcească.
Se bat ouăle cu zahărul până când se obţine o cremă pufoasă şi albă. Se adaugă făinaşi, dupăces-a amestecat, cicolataşi untul.
Amestecul se puneîn patru vase individuale unse şi pudrate cu făină. Se pot folosi vase de sticlă sau de ceramică. Se pune o bucată mică de ciocolată neagră sau albă în centru. Aluatul trebuie ţinut cel puţin 1 oră la frigider înainte de a fi pus în cuptor.
Se bagă în cuptorulîncins direct din frigider şi se coace lomin. Se serveşte cald cu îngheţată de vanilie sau/şi cu sos de zmeură.
Fondant de ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fondant de ciocolata
- fondant de ciocolata reteta
- reteta fondant de ciocolata
- fondant cu ciocolata