Fondu
PrinteazaFondu din: svaiter, vin, unt, oua, smantana, franzela.
- 1/4 kg şvaiţer
- 2 pahare cu vin alb
- 2 linguri cu unt
- 3 gălbenuşuri crude
- 1/2 kg smântână
- 1 franzelă feliată
Mod de preparare:
Folsiţi un vas special – de metal inoxidabil sau de oţel, gen Zepter – pe care îl puteţi aşeza direct pe masă atunci când mâncarea este gata.
Tăiaţi şvaiţerul felii subţiri şi puneţi vasul pe flacără mică. Lăsaţi să se topească brânza, adăugaţi vinul alb şi amestecaţi în vas cu o lingură de lemn.
Separat bateţi gălbenuşurile cu smântână, omogenizaţi şi răsturnaţi peste brânză. Lăsaţi să clocotească uşor, până când preparatul se desprinde de pereţii vasului. Puneţi untul. Trageţi vasul deoparte.
Feliaţi franzela, prăjiţi pe plită, stropiţi cu vin şi serviţi cu fondu. Se serveşte cu lingura direct din vasul în care s-a făcut.
Pofta buna!