Fondue cu aroma de dovleac copt
PrinteazaFondue cu aroma de dovleac copt din: dovleac, cartofi, paine, grisine, frunze de andive, branza emmentaler, branza gruyere, branza cheddar, amidon, crema de branza, vin alb, ceapa, usturoi.
- 1 dovleac
- cartofi mici copţi sau fierţi
- pâine cu coajă crocantă
- grisine şi frunze de andive, pentru servit
Ingrediente fondue:
- 100g de brânză Emmentaler, rasă
- 100g de brânză Gruyere, rasă
- 100g de brânză Cheddar, rasă
- 1 lingură de amidon
- 100g cremă de brânză
- 2 linguri de vin alb
- 1/2 ceapă mică, tocată fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C.
Incepe să pregăteşti dovleacul aşa cum ai face pentru sculptarea lui – taie un „capac” şi scoate-i toate seminţele şi membranele.
Pune capacul la loc şi aşază dovleacul întreg într-o tavă robustă de copt. Coace-l.
Tăvăleşte brânzeturile rase prin amidon, până când sunt bine acoperite şi nu rămâne nici un excedent de amidon.
Scoate dovleacul din cuptor, îndepărtează capacul şi aruncă-l şi măreşte temperatura la 200°C.
In interiorul dovleacului aşază în straturi brânza, crema de brânză, vinul alb, ceapa şi usturoiul.
Pune-l la loc în cuptor şi coace-l 30 de minute, până când ingredientele de fondue s-au topit şi clocotesc.
Serveste direct cu lingura si topping-uri, dupa preferinta.
Fondue cu aroma de dovleac copt
Pofta buna!