Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă aromatică și medicinală cunoscută pentru utilizările sale în bucătărie și în medicina tradițională. Beneficii pentru sănătate: Proprietăți antioxidante: Busuiocul conține compuși antioxidanți, precum polifenoli și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. Antiinflamator: Busuiocul conține […]
Fondue de ciocolata cu suc de portocale
PrinteazaFondue de ciocolata cu suc de portocale din: ciocolată cu lapte, lapte condensat, suc de portocale, Cointreau.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 6 linguri lapte condensat
- 2 linguri suc de portocale
- 1 linguri Cointreau
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucăţi şi se lasă să se topească în lapte condensat, la foc moale. Se înglobează sucul de portocale şi lichiorul.
Intr-un bol se aşază rulouri de napolitane, marhsmallows (bezele moi) şi fructe.
Fructele se înfig pe ţepuşe de fondue şi se plonjează în ciocolată.
Fondue de ciocolata cu suc de portocale
Pofta buna!
Ciorba de Burtă – Rețetă delicioasă și ușor de pregătit
din: burta de vita, ceapa, morcovi, cartofi, ardei grasi, radacina de patrunjel, usturoi, apa, orez, sare, piper, smantana, oua, suc de lamaie, marar. Ciorba de burtă este un preparat tradițional în bucătăria românească, cunoscut pentru gustul său bogat și pentru proprietățile sale revigorante. Această rețetă […]