Fondue cu branza
PrinteazaFondue cu branza din: usturoi, faina de porumb, kirch, vin, emmenthaler, gruyere.
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură făină de porumb
- 2 linguriţe kirsch
- 375 ml vin alb sec
- 250 g brânză Emmenthaler rasă
- 250 g brânză Gruyere rasă
Mod de preparare:
Usturoiul se taie în două, de-a latul. Se freacă o oală grea, medie, cu bucăţile de usturoi, care după aceea se aruncă.
Se amestecă făina de porumb şi lichiorul kirsch într-un bol mic şi se pun deoparte.
Se toarnă vinul în oală şi se lasă să dea în clocot, la foc mic. Nu trebuie să fiarbă. Se micşorează focul şi se adaugă treptat brânza.
Se lasă pe foc, amestecând continuu în opturi, pentru a o împiedica să se adune, până se topeşte şi devine cremoasâ. Nu trebuie să * fiarbă. Se amestecă încă o dată făina de porumb cu kirsch şi se adaugă în fondue. Se lasă să fiarbă în clocot mic, între 5 şi 8 minute, amestecând continuu până se îngroaşă.
Se toarnă în vasul special pentru fondue, aflat deasupra flăcării şi se serveşte cu pâine pentru înmuiat. 6 porţii
Pofta buna!