Fondue de branza brie
PrinteazaFondue de branza brie din: varza, bacon, branza, crema de branza, parmezan, lapte, amidon, mustar.
- 500 g varză de Bruxelles
- 100 g de bacon, feliat subţire (aproximativ 8 felii)
- 200 g de brânză Brie, tocată grosier
- 100 g cremă de brânză
- l00 g de brânză Gruyere, rasă
- 2 linguri de parmezan
- 2 linguri de lapte
- 2 linguriţe amidon
- 2 linguri de muştar cu boabe pâine cu coaja crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune varza de Bruxelles într-o tavă, toarnă ulei în fir subţire şi asezoneaz-o, apoi scutură puţin tigaia.
Rupe fiecare f&lie de bacon pe jumătate şi înfăşoară o varză în ea. Coace-le 20 de minute.
Intre timp, pune în robotul de bucătărie brânzeturile (doar l lingură de parmezan), laptele şi amidonul şi mixează-le. Adaugă muştarul şi amestecă, apoi transferă compoziţia într-o tavă ceramică sau o tigaie termorezistentă şi presară parmezanul deasupra.
După cele 20 de minute, redu temperatura cuptorului la 160°C. Aşază tigaia pe nivelul de sus şi las-o la copt 15 minute, împreună cu varza de Bruxelles, de pe nivelul inferior.
Scoate varza din cuptor, porneşte grill-ul cuptorului şi rumeneşte brânza timp de 2-3 minute.
Pofta buna!