Fondue de branza cu vin
PrinteazaFondue de branza cu vin din: cascaval, vin, usturoi, nucsoara, amidon, piper.
- 200 g caşcaval Comte
- 200 g caşcaval Beaufort
- 200 g caşcaval Emmenthal
- 300 ml vin alb sec
- un căţel usturoi
- o linguriţă amidon
- un păhăruţ lichior de cireşe (sau pălincă)
- o linguriţă nucşoară pudră
- un praf piper
Mod de preparare:
Se taie cuburi mici toate cele trei tipuri de caşcaval. Vasul de fiert fondue se unge cu usturoi şi apoi se lasă căţelul în vas.
Se toarnă 250 ml vin în vas şi se încălzeşte. Restul de vin se amestecă separat cu amidonul şi nucşoara. Când cele 250 ml de vin fierb, se pune caşcavalul amestecând continuu pentru topire.
După topirea completă se pune amestecul de amidon, piper şi lichior. Se mai amestecă încă o dată şi se aduce la masă cu pâine.
Pofta buna!