Fondue de ceapa
PrinteazaFondue de ceapa din: crema de branza, smantana, sare, piper, usturoi, galbenus, mustar, otet, lapte.
Cremă de usturoi:
- 200 g cremă de brânză
- 150 g smântână
- sare,
- piper
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
Sos de muştar :
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguriţe muştar
- 150 ml ulei de măsline
- 3 linguri oţet
- 150 ml lapte închegat
- sare
- piper
Supă:
- 200 ml vin alb
- 1 l supă
- 1 lingură oţet
- 3 cepe
- 2 foi de dafin
- 3 cuişoare
- câte 1 linguriţă boabe de piper şi de muştar
- un praf de zahăr
şi:
- 2 cârnaţi
- 1 gălbenuş
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură pătrunjel tocat
- câte 300 g file de porc şi de miel
- 300 g cabanos
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru crema de usturoi şi sosul de muştar separat, apoi condimentaţi-le. Fierbeţi vinul, supa şi oţetul. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Adăugaţi-o în supă şi fierbeţi-o 10 minute împreună cu foile de dafin, cuişoa- rele, boabele de piper şi de muştar şi zahărul.
Curăţaţi cârnaţii de coajă. Amestecaţi carnea din cârnaţi cu pesmetul, gălbenuşul şi verdeaţa. Formaţi chifteluţe. Tăiaţi carnea şi cârnaţii cabanos felii şi serviţi-le alături de chifteluţele.
Fierbeţi cârnăciorii, chifte- luţele şi carnea 5 minute în supă. Serviţi-i cu sosurile şi bagheta.
Poftă bună!