Fondue de ciocolata – despre si cum se prepara

Printeaza

Fondue de ciocolata

Fondue de ciocolata - despre si cum se preparaPentru acest desert extraordinar de bogat trebuie să aveţi un vas plin de fondue cu ciocolată de bună calitate, ruptă în bucăţi. Vasul se încălzeşte deasupra unui mic arzător, aşezat în centrul mesei. Oaspeţii primesc beţigase (fie beţigaşe pentru cocteiluri, fie frigărui de lemn) şi felii de fructe proaspete: banane, kiwi, portocale, ananas sau căpşuni.

Fiecare oaspete ia cu ajutorul beţigaşului o felie de fruct şi o cufundă în ciocolata topită, pe suprafaţa căreia s-au format bule de aer. Oaspeţii trebuie să fie atenţi, să nu se ardă cu ciocolata fierbinte. în ciocolată pot fi înmuiate de asemenea fursecuri sau pricomigdale cu nucă de cocos.

Cea mai recentă variaţiune a unui fondue de ciocolată este fântâna arteziană cu ciocolată, un desert deosebit pentru petrecerile şi nunţile, care oferă oaspeţilor posibilitatea de a înmuia fructe într-o cascadă continuă de ciocolată topită.

Fântâna poate fi închiriată sau cumpărată. Ciocolata folosită pentru alimentarea fântânii este livrată în bucăţi rotunde, numite cailets, care au un conţinut bogat de unt de cacao, pentru a se topi Si a curge mai uşor.


Poate te intereseaza si:

Fondue cu legume si file de vita

Fondue

Moda de a găti fondue a ajuns la apogeu în anii ’70, popularitatea acestui fel de mâncare cunoscând un reviriment în ultima vreme, pe măsură ce o nouă generaţie a descoperit această modalitate încântătoare de a împărţi mâncarea cu cei apropiaţi. Fondue înseamnă în traducere „topit”, iar bourguignonne „unt”. Un fondue, ca fel de mâncare, […]

Sos chaud-froid alb

Sos pentru fondue sau friganele

Sos pentru fondue sau friganele din: maioneza, smantana, usturoi, boia, piper. Ingrediente: 60 g (1/4 cană) de maioneză 45 g (3 linguri) de smântână 3 căţei de usturoi tăiaţi foarte fin boia de ardei piper   Mod de preparare: Amestecaţi totul şi răciţi cel puţin 2 ore înainte de a servi. Acest sos rece delicios […]

Fondue de fructe

Fondue de fructe

Fondue de fructe din: nuci caju, lapte de migdale, curmale, cacao, fructe. Ingrediente: o ceaşcă de nuci caju, crude sau hidratate o ceaşcă de lapte de migdale sau apă un sfert de ceaşca de curmale mărunţite o lingură de cacao, praf fructe proaspete, pentru a le înmuia în fondue   Mod de preparare: Incepeţi prin […]

Fondue de fructe

Reteta fondue de ciocolata

Reteta fondue de ciocolata din: smantana, ciocolata, zahar, banana, mar, ananas, capsuni, kiwi. Ingrediente: 250 ml smântână pentru gătit 200 g ciocolată cu lapte 200 g ciocolată amăruie 1 pachet de zahăr vanilat 1 banană 1 măr 2 felii de ananas 200 g căpşuni 2 kiwi   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte într-o cratiţă, […]

Fondue mediteraneean

Fondue de branza brie

Fondue de branza brie din: varza, bacon, branza, crema de branza, parmezan, lapte, amidon, mustar. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 100 g de bacon, feliat subţire (aproximativ 8 felii) 200 g de brânză Brie, tocată grosier 100 g cremă de brânză l00 g de brânză Gruyere, rasă 2 linguri de parmezan 2 linguri de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.