Fondue de cocos cu ananas şi curry
PrinteazaFondue de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas, file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati.
- 4 ardei iuti rosii
- 3 linguri ulei
- 750 ml supa
- 400 g crema de cocos (cutie)
- 1 ceapa
- 4 linguri migdale macinate
- 1 lingurita fiana
- 3 linguri curry
- sare
- piper
- 3 cepe verzi
- 400 g ananas (cutie)
- 500 g file de pui
- 4 rosii
- 1 avocado
- 400 g creveti decorticati
Mod de preparare:
Fondue: îndepărtaţi seminţele ardeiului, tocaţi-l mărunt şi că-liţi-l într-o lingură de ulei. Adăugaţi 625 ml supă şi crema de cocos, apoi încălziţi sosul fondue obţinut.
Dressing de curry: tocaţi ceapa şi căliţi-o într-o lingură de ulei. Adăugaţi migdalele, făina şi curry. Stingeţi cu 125 ml supă, apoi condimentaţi sosul.
Dressing de ananas: tocaţi ceapa verde mărunt şi căliţi-o într-o lingură de ulei. Scurgeţi ananasul şi pasaţi-l, adău-gaţi-l şi condimentaţi totul.
Tăiaţi carnea cuburi potrivite, apoi tăiaţi felioare roşiile curăţate în prealabil de seminţe şi fructul de avocado. Dacă doriţi, fierbeţi-le în fondue împreună cu creveţii. Alături de fondue serviţi sosurile pregătite.
Fondue de cocos cu ananas şi curry
Pofta buna!
Am mai auzit de retete de fondue, dar n-am gustat niciodata asa ceva!