Fondue din branzeturi
PrinteazaO reteta de fondue din branzeturi cu branza tip svaiter, branza cu mucegai, branza gouda, branza edam, supa de legume, nucsoara, sherry, paine neagra si vin alb.
- 150 g brânză tip şvaiţer
- 150 g brânză cu mucegai
- 150 g brânză Gouda
- 100 g brânză Edam
- 120 ml supă de legume
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- 50 ml sherry
- o felie baghetă
- 1/2 felie pâine neagră
- 80 ml vin alb
Mod de preparare:
Se toarnă supa de legume într-o oală şi se lasă la fiert. Se adaugă toate tipurile de brânză, date prin răzătoarea mică. Se amestecă în mod constant, până când acestea se topesc.
Se adaugă nucşoară, sherry şi se lasă pe foc. Dacă este prea groasă compoziţia, se diluează cu vinul alb. Se taie pâinea în cubuleţe de 2 x 2 cm. Se pun pe o tavă şi se coc la 180°C.
Se pune compoziţia într-un vas fondue şi se lasă pe foc până când ajunge la punctul de fierbere. Se amestecă cubuleţele de pâine prăjită în amestecul de brânzeturi, folosind furculiţele speciale tip fondue.
Poftă bună!