Fondue frantuzesc cu lichior de visine

Printeaza

Fondue franţuzesc cu lichior de visine din: usturoi, lichior, vin, branza, ardei, boia, salata, rosii, castravete, otet, sare, piper, zahar, ulei, bagheta.

Ingrediente:

  • 1 căţel de usturoi
  • 20 ml lichior de vişine
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză)
  • câte 1/2 ardei gras roşu şi verde
  • boia de ardei dulce
  • 1 salată verde
  • 4 roşii
  • 1 castravete
  • 2 linguri oţet
  • sare,
  • piper
  • zahăr
  • 4 linguri ulei
  • baghetă

 

Mod de preparare:

Tăiaţi usturoiul în jumătate şi frecaţi cu el vasul în care veţi pregăti sosul fondue.

Turnaţi lichiorul de vişine, vinul şi adăugaţi brânza. Lăsaţi-o să se topească având grijă să amestecaţi continuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l cubuleţe, încorporaţi-l în brânza de pe foc şi condimentaţi-o cu boiaua de ardei.

Pentru garni­tură, pregătiţi salata, roşiile şi castravetele, apoi tăiaţi-le mă­runt. Aşezaţi-le pe farfurii.

Amestecaţi oţetul, sarea, piperul şi zahărul. Turnaţi uleiul încet şi amestecaţi bine. Turnaţi marinata peste salată.

Tăiaţi pâinea cubuleţe şi serviţi-o împreună cu salata şi sosul fondue de brânză.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.