Fondue frantuzesc cu lichior de visine
PrinteazaFondue franţuzesc cu lichior de visine din: usturoi, lichior, vin, branza, ardei, boia, salata, rosii, castravete, otet, sare, piper, zahar, ulei, bagheta.
Ingrediente:
- 1 căţel de usturoi
- 20 ml lichior de vişine
- 250 ml vin alb sec
- 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză)
- câte 1/2 ardei gras roşu şi verde
- boia de ardei dulce
- 1 salată verde
- 4 roşii
- 1 castravete
- 2 linguri oţet
- sare,
- piper
- zahăr
- 4 linguri ulei
- baghetă
Mod de preparare:
Tăiaţi usturoiul în jumătate şi frecaţi cu el vasul în care veţi pregăti sosul fondue.
Turnaţi lichiorul de vişine, vinul şi adăugaţi brânza. Lăsaţi-o să se topească având grijă să amestecaţi continuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l cubuleţe, încorporaţi-l în brânza de pe foc şi condimentaţi-o cu boiaua de ardei.
Pentru garnitură, pregătiţi salata, roşiile şi castravetele, apoi tăiaţi-le mărunt. Aşezaţi-le pe farfurii.
Amestecaţi oţetul, sarea, piperul şi zahărul. Turnaţi uleiul încet şi amestecaţi bine. Turnaţi marinata peste salată.
Tăiaţi pâinea cubuleţe şi serviţi-o împreună cu salata şi sosul fondue de brânză.
Poftă bună!