Fondue mediteraneean
PrinteazaFondue mediteraneean din: sos de rosii, mustar, sare, piper, pasta de rosii, ketchup, patrunjel, smantana, iaurt, sare, piper, file de vita, miel si porc, sunca, creveti, morcovi, conopida, fasole, ulei.
Sos de roşii:
- sucul şi coaja de la 1 portocală
- 1 linguriţă muştar clasic
- sare
- piper Cayenne
- 1 lingură pastă de roşii
- 150 g ketchup de roşii
Sos de verdeaţă:
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g smântână
- 150 g iaurt slab
- 1 lingură coajă de lămâie
- •sare
- piper
în plus:
- câte 200 g file de vită, miel şi porc
- 1 felie groasă şuncă afumată
- 8 creveti (fără carcasă)
- câte 150 brocoli şi conopidă
- 150 g morcovi
- 200 g fasole verde
- 1 l ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Pentru sosul de roşii, amestecaţi sucul şi coaja de lămâie cu muştarul, sarea, piperul Cayenne, ketchupul şi pasta de roşii.Pentru sosul cu verdeaţă, spălaţi verdeaţa, apoi tocaţi-o. Amestecaţi-o cu smântână, iaurtul şi coaja de lămâie, apoi săraţi sosul şi piperaţi-l.
Tăiaţi carnea cubuleţe. Tăiaţi şunca fâşii. Uscaţi creveţii pe un şervet de bucătărie. Pregătiţi legumele, fierbeţi fasolea circa 15 minute, opăriţi restul legumelor în apă cu sare cca. 2 minute, apoi scurgeţi-le.
Aşezaţi totul pe un platou. Incingeţi uleiul şi păstraţi-l cald, eventual pe o plită. Infigeţi legumele şi carnea într-o frigăruie şi prăjiţi-le 3-5 min. Serviţi-le împreună cu sosurile pregătite.
Poftă bună!