Fondue valdostan
PrinteazaO reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb.
- 400 g Emmentaler
- 200 ml lapte
- 4 galbensuri
- 35 g unt
- sare si piper alb
Mod de preparare:
Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi laptele. Intre timp, topeşte untul la bain-marie, adaugă cubuleţele de brânză şi 3-4 linguri din laptele păstrat. Amestecă ingredientele cu o furculiţă, la foc mic, până când se topeşte brânza.
In acest moment, adaugă gălbenuşurile unul câte unul, punându-le după ce precedentul a fost încorporat complet în compoziţie. Potriveşte gustul cu sare şi piper alb.
Poţi servi acest fondue cu felii de pâine prăjită. Pentru un gust deosebit şi o aromă mai plină, poţi adăuga trufa albă tăiată lamele. De asemenea, se pot înmuia în el legume coapte sau bucăţi de carne fripte pe grătar.
Fondue valdostan
Pofta buna!