Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin
PrinteazaO reteta de Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin din: faina, drojdie, sare, zahar, apa, ulei de masline, ceapa rosie, rosii cherry, rozmarin si sare grunjoasa.
- 500g de făină pentru pâine albă
- 7g de drojdie
- 2 linguriţe de sare
- 1 linguriţă de zahăr
- 350ml de apă fierbinte, cât să poţi ţine mâna în ea câteva secunde
- 2 linguri ulei de măsline
pentru topping:
- 2 cepe roşii, tăiate în felii subţiri
- 1 lingură ulei de măsline
- 175g de roşii cherry
- 5-6 crenguţe de rozmarin
- sare grunjoasă, de bucătărie
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă făina, drojdia, sarea şi zahărul. Se adaugă apă şi ulei şi se amestecă până când se formează o cocă moale. Se aşază pe o suprafaţă presărată cu făină şi se frământă 5 minute. Se aşază la loc în bol şi se acoperă cu un prosop de pânză. Se lasă să crească 1 oră.
Se încălzeşte cuptorul la 240º C/gaz 8. Se prăjeşte ceapa 5 minute până când se înmoaie puţin. Se aleg frunzele de pe o crenguţă de rozmarin, se toacă mărunt şi se adaugă peste ceapă. Se frământă jumătate din amestecul de ceapă în coca crescută – se mai adaugă făină dacă este nevoie. Se împarte coca în două şi se formează câte un dreptunghi de 25 cm lungime din fiecare.
Se aşază pe suprafaţa presărată cu făină şi se ung cu puţină apă. Cu un cuţit ascuţit se taie o dungă diagonală în fiecare dreptunghi, apoi câte trei dungi oblice pe fiecare parte a diagonalei, ca nervurile unei frunze. Se desface uşor aluatul pe lungimea nervurilor. Se presează restul de ceapă, roşii şi rozmarin în aluat. Se presară cu sare de bucătărie.
Se lasă să crească 15 minute, apoi se dă la cuptor 15-20 de minute până când creşte şi devine rumen-aurie.
Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin
Pofta buna!