Franjuri de pui cu fasole verde
PrinteazaFranjuri de pui cu fasole verde din: piept de pui, usturoi, busuioc, zeama de lamaie, ulei de soia, fasole, ceapa, unt, sare, piper.
- 400-500 g piept de pui
- 2 catei de usturoi
- frunzulite de busuioc
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 3 linguri de ulei de soia sau de masline
- 600 g fasole verde
- 1 ceapa rosie mare
- un cubulet de unt
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Carnea spalata se taie fasii subtiri. Usturoiul curatat se piseaza in mojar, se amesteca cu busuioc, zeama de lamaie si uleiul de soia.
Peste ele se adauga carnea fasii si se amesteca bine, dupa care se pune la rece sa patrunda bine aromele in carne.
Intre timp, se curata fasolea verde, se taie si se inabusa cu apa. Separat, se caleste ceapa tocata in unt si se adauga pieptul de pui marinat, lasand sa se prajeasca.
Fasolea, sarata si piperata, se rastoarna peste pui si se mai lasa pe foc 5 minute.
Pofta buna!