Franzelă cu mălai
PrinteazaO reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei, faina de porumb si faina alba.
- 1 cub drojdie proaspata (25 g)
- 1 lingura zahar
- 200-300 ml lapte sau apa
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 100 g faina de porumb (malai)
- 400 g faina alba
Mod de preparare:
Frămânţi ingredientele de mai sus până obţii un aluat de consistenţă normală, până când porozitatea acestuia este uniformă. Laşi aluatul astfel pregătit să se odihnească timp de 10-15 minute, apoi îl mai frămânţi puţin, după care îl modelezi.
In funcţie de consistenţa aluatului, poţi pune pâinea fie în tăvi de cozonac (în cazul în care aluatul este mai moale) unse cu ulei şi tapetate cu făină, fie direct în tava de aragaz (când aluatul este mai tare, precum cel de pâine), care a fost unsă cu puţin ulei.
Laşi aluatul modelat după dorinţă la dospit în tăvi până când, atunci când îl apeşi cu degetul, revine la forma iniţială. înainte de a-l da la cuptor, stropeşti bucăţile cu apă călduţă.
Franzelă cu mălai
Pofta buna!