Franzelă cu mălai

Printeaza

O reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei, faina de porumb si faina alba.

Ingrediente:Franzelă cu mălai

  • 1 cub drojdie proaspata (25 g)
  • 1 lingura zahar
  • 200-300 ml lapte sau apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 100 g faina de porumb (malai)
  • 400 g faina alba

 

Mod de preparare:

Frămânţi ingredientele de mai sus până obţii un aluat de consistenţă normală, până când porozitatea acestuia este uniformă. Laşi alua­tul astfel pregătit să se odihnească timp de 10-15 minute, apoi îl mai frămânţi puţin, după care îl mode­lezi.

In funcţie de consistenţa alu­atului, poţi pune pâinea fie în tăvi de cozonac (în cazul în care alua­tul este mai moale) unse cu ulei şi tapetate cu făină, fie direct în tava de aragaz (când aluatul este mai tare, precum cel de pâine), care a fost unsă cu puţin ulei.

Laşi alua­tul modelat după dorinţă la dospit în tăvi până când, atunci când îl apeşi cu degetul, revine la forma iniţială. înainte de a-l da la cuptor, stropeşti bucăţile cu apă călduţă.

Franzelă cu mălai

Franzelă cu mălai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.