Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
PrinteazaO reteta de Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi din: cartof, lapte, smantana, ciocolata, lichior de nuci, zahar, galbenusuri, sofran, glucoza si unt.
- 1 cartof (circa 60 g)
- 130 ml lapte
- 130 ml smantana dulce
- 100 g ciocolata menaj
- 100 ml lichior de nuci verzi rece (sau lichior de nuci)
- 65 g zahar
- 2 galbenusuri
- 1 pliculet de sofran
- 3 g glucoza
- 30 g unt
Mod de preparare:
Curăţă cartoful şi taie-1 rondele subţiri, prăjeşte-le uşor în unt şi stropeşte-le cu puţin lapte. Separat, fierbe laptele rămas împreună cu smântână, şofranul şi glucoza, apoi încorporează cu grijă gălbenuşurile bătute cu zahăr. Pune vasul la bain-marie şi fierbe compoziţia, amestecând continuu, până când aceasta se ţine pe lingură.
Răceşte-o, pune-o în vasul blenderului împreună cu cartofii şi mixează ingredientele. Toarnă compoziţia într-o caserolă şi pune-o în congelator. Topeşte ciocolata şi toarn-o pe o placă de faianţă sau marmură, formând 4 discuri de mărime apropiată cu a gurii paharelor în care vei servi frappe-ul.
Pune pe fundul paharelor îngheţata scoasă din congelator, aşază deasupra câte un disc de ciocolată şi toarnă peste ele lichiorul de nuci verzi foarte rece, în aşa fel încât, atunci când discul de ciocolată este spart cu linguriţa, crema să cadă peste îngheţată. Serveşte frappe-ul imediat.
Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
Pofta buna!