Frappe de ciocolata si ardei iute
PrinteazaO reteta de frappe de ciocolata si ardei iute din: inghetata de ciocolata, alune de padure, ardie iute si lapte.
- 200 g inghetata de ciocolata
- 10 alune de padure curatate
- 1/2 ardei iute rosu proaspat
- 100 ml lapte integral proaspat
pentru decor:
- alune de padure curatate
Mod de preparare:
Incălzeşte jumătate din cantitatea de lapte împreună cu ardeiul iute tăiat bucăţele şi lasă-l să se infuzeze 1 oră. Filtrează laptele şi toarnă-l într-o formă pentru făcut cuburi de gheaţă, apoi pune-l în congelator.
Cand a îngheţat, sparge cuburile şi pune-le în vasul blenderului împreună cu îngheţata şi laptele rămas. Adaugă câteva alune şi mixează ingredientele pană când obţii o compoziţie cremoasă.
Toarnă băutura în pahare, decoreaz-o cu alune de pădure tăiate feliuţe şi serveşte-o imediat.
Frappe de ciocolata si ardei iute
Pofta buna!