Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca

Printeaza

Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca din: îngheţată de cafea, frişcă lichidă, zahăr, lapte, ciocolată amăruie, zahăr pudră, făină de porumb, ciocolată.

 

Ingrediente:

  • 500 ml îngheţată de cafea
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 l lapte
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă rasă amidon
  • bucăţele de ciocolată

 

 

 

Mod de preparare:

Se dizolvă făina cu o lingură de lapte rece. Se topeşte uşor ciocolata într-o cratiţă mare.

După ce s-a topit, se toarnă treptat laptele, amestecând continuu, până când se obţi­ne o ciocolată spumoasă.

Se toarnă şi făina dizolvată şi zahărul pudră, amestecând. Se mai ţine pe foc până când ciocolata s-a îngroşat, apoi se ia de pe foc.

Se amestecă frişca lichidă cu zahărul, apoi se pune într-un săculeţ de cofetărie. Se toarnă ciocolata în 6 pahare.

Se pune frişca şi apoi câte o cupă de îngheţată de cafea. Se serveşte decorat cu bucăţele de ciocolată.

 

Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca

Frappe_de_ciocolata_cu_inghetata_de_cafea_si_frisca

 

Savurati!

 

 

 

2 comentarii

  1. “Cornflour” nu e tradus bine, nu inseamna ‘faina de porumb’, ci ‘amidon’.

  2. Hallo tuturor, am incercat reteta voastra de frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca pe timp de iarna… GENIALA!!! Fetelor, un frappe de ciocolata cu inghetata e perfect dupa o coborare senzationala pe partie!!!!! va puuup:)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.