Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca
PrinteazaFrappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca din: îngheţată de cafea, frişcă lichidă, zahăr, lapte, ciocolată amăruie, zahăr pudră, făină de porumb, ciocolată.
Ingrediente:
- 500 ml îngheţată de cafea
- 200 ml frişcă lichidă
- 3 linguri de zahăr
- 1 l lapte
- 150 g ciocolată amăruie
- 80 g zahăr pudră
- 1 linguriţă rasă amidon
- bucăţele de ciocolată
Mod de preparare:
Se dizolvă făina cu o lingură de lapte rece. Se topeşte uşor ciocolata într-o cratiţă mare.
După ce s-a topit, se toarnă treptat laptele, amestecând continuu, până când se obţine o ciocolată spumoasă.
Se toarnă şi făina dizolvată şi zahărul pudră, amestecând. Se mai ţine pe foc până când ciocolata s-a îngroşat, apoi se ia de pe foc.
Se amestecă frişca lichidă cu zahărul, apoi se pune într-un săculeţ de cofetărie. Se toarnă ciocolata în 6 pahare.
Se pune frişca şi apoi câte o cupă de îngheţată de cafea. Se serveşte decorat cu bucăţele de ciocolată.
Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca
Savurati!
“Cornflour” nu e tradus bine, nu inseamna ‘faina de porumb’, ci ‘amidon’.
Hallo tuturor, am incercat reteta voastra de frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca pe timp de iarna… GENIALA!!! Fetelor, un frappe de ciocolata cu inghetata e perfect dupa o coborare senzationala pe partie!!!!! va puuup:)