Frappe de cocos cu papaya
PrinteazaO reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana, zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina, banana verde si sirop de porumb.
- 200 ml lapte de cocos
- 30 ml smantana dulce
- 1 lingura zahar pudra
- 1 fruct de papaya copt
- 50 g nuca de cocos proaspata
- ulei de floarea soarelui
- 1 lingura faina alba
pentru decor:
- 1 banana verde
- 100 ml sirop de porumb (sau melasa)
Mod de preparare:
Pune laptele de cocos în frigider şi lasă-1 30 de minute ca să se răcească. Desfă fructul de papaya şi scoate-i seminţele, apoi pune-le într-un castronel şi presară-le cu zahăr pudră. Coace-le 1 minut în cuptorul cu microunde reglat la putere maximă. Decupează din pulpa fructului mai multe biluţe, cu ajutorul unei linguriţe.
Curăţă banana de coajă şi tai-o rondele subţiri, pre- sară-le cu făină şi prăjeşte-le rapid în ulei încins. Scurge-le de ulei, aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor, la 100° C, ca să se usuce.
Pune în vasul blenderului laptele de cocos rece, smântână şi bucata de nucă de cocos proaspătă şi mixează ingredientele în aşa fel încât să obţii o compoziţie cremoasă şi aerată. Toarn-o în pahare înalte şi înguste, alternând cu straturi de seminţe de papaya răcite.
Decorează cu chipsuri de banană şi cu sirop de porumb şi serveşte frappe-ul cu biluţele de papaya alături.