Frecatei prajiti cu ceapa
PrinteazaO retetea delicioasa de frecatei prajiti cu ceapa din: oua, ceapa, ulei, supa de zarzavat sau suc de rosii, patrunjel verde, sare si faina.
- 2 oua
- 4 cepe
- 150 ml ulei
- 500 ml supa de zarzavat sau suc de rosii
- 1 legatra patrunjel verde
- un praf de sare
- faina cata este necesara pentru a obtine un aluat vartos
Mod de preparare:
Amestecati ouale cu sare si adaugati atata faina, cata este necesara pentru a obtine un aluat tare. Nu adaugati apa in compozitie. Lasati aluatul in repaus si apoi radeti-l pe razatoarea mare intr-un platou infainat.
Tocati ceapa marunt si prajiti-o in ulei. Cand se ingalbeneste, adaugati frecateii de aluat si prajiti-i pana incep sa se rumeneasca. Amestecati din cand in cand in vas.
Turnati deasupra lor supa de zarzavat sau suc de rosii, patrunjelul tocat si lasati-i sa fiarba 15 minute, apoi opriti focul si lasati vasul acoperit 10 minute, inainte de servire.
Frecatei prajiti cu ceapa
Pofta buna!