Budinca de post cu orez din: orez, apa, zahar, sare, mere, coaja de portocale, vanilie, margarina, zahar. Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr Mod de preparare: Se spală orezul foarte bine, se […]
French pudding
PrinteazaFrench pudding din: oua, lapte, lamaie, pesmet, nucsoara, gem.
- 300 ml lapte
- 2 ouă, separate
- 1 lămâie, pentru coajă
- 50 g pesmet proaspăt
- 1 nucşoară 100 g zahăr tos
- 2 linguri gem de mure
Mod de preparare:
Combină laptele cu gălbenuşurile, coaja răzuită de lămâie, pesmetul şi un praf generos de nucşoară. Dă la rece 30 minute.
Incinge cuptorul la semnul 2/150°C.
Toarnă compoziţia în 4-6 forme mici rezistente la cuptor şi aşază-le în tava de copt plină până la jumătate cu apă caldă. Dă la cuptor 25 minute.
Scoate formele din cuptor când puddingul este închegat. Apoi măreşte flacăra la semnul 4/180°C.
Bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul, treptat, câte o lingură odată.
Unge puddingul cu gem şi pune deasupra spumă de albuş.
Dă la cuptor 5-8 minute, pănâ când bezeaua devine crocantă.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Budinca cu mere si alune de padure
Budinca cu mere si alune de padure din: mere, lamaie, scortisoara, miere, unt, oua, miere, alune de padure. Ingrediente: 400 g mere 2 linguri de zeamă de lămâie 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată 1 lingură de miere unt pentru uns forma 4 ouă 3 linguri de miere 80 g alune de pădure măcinate Mod […]
Pofta buna!