French pudding

Printeaza

French pudding din: oua, lapte, lamaie, pesmet, nucsoara, gem.

Ingrediente:French pudding

  • 300 ml lapte
  • 2 ouă, separate
  • 1 lămâie, pentru coajă
  • 50 g pesmet proaspăt
  • 1 nucşoară 100 g zahăr tos
  • 2 linguri gem de mure

 

 

Mod de preparare:

Combină laptele cu gălbenuşurile, coaja răzuită de lămâie, pesmetul şi un praf generos de nucşoară. Dă la rece 30 minute.

Incinge cuptorul la semnul 2/150°C.

Toarnă compoziţia în 4-6 forme mici rezistente la cuptor şi aşază-le în tava de copt plină până la jumătate cu apă caldă. Dă la cuptor 25 minute.

Scoate formele din cuptor când puddingul este închegat. Apoi măreşte flacăra la semnul 4/180°C.

Bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul, treptat, câte o lingură odată.

Unge puddingul cu gem şi pune deasupra spumă de albuş.

Dă la cuptor 5-8 minute, pănâ când bezeaua devine crocantă.

 

Pofta buna!

 

 


 

poate te intereseaza si:

Budinca de post cu orez

Budinca de post cu orez

Budinca de post cu orez din: orez, apa, zahar, sare, mere, coaja de portocale, vanilie, margarina, zahar. Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr   Mod de preparare: Se spală orezul foarte bine, se […]

Budinca cu mere si alune de padure

Budinca cu mere si alune de padure

Budinca cu mere si alune de padure din: mere, lamaie, scortisoara, miere, unt, oua, miere, alune de padure. Ingrediente: 400 g mere 2 linguri de zeamă de lămâie 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată 1 lingură de miere unt pentru uns forma 4 ouă 3 linguri de miere 80 g alune de pădure măcinate   Mod […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.