French toast din: oua, lapte, suc de portocale, coaja de portocale, zahar, esenta de vanilie, scortisoara, paine, unt, sirop de artar. Ingrediente: 4 oua 1 cana de lapte 1/4 ceasca de suc de portocale 1 lingura de coaja de portocala 1 lingura de zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de scortisoara 8 felii de […]
French toast cu mere caramelizate
PrinteazaFrench toast fu mere caramelizate din: unt, mere, scortisoara, sare de mare, sirop de artar, ovaz, faina, praf de copt, lapte, esenta de vanilie.
Ingrediente pentru mere:
- 2 lingurite unt sau ulei
- 2 mere, curatete si taiate cuburi
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1 praf sare de mare
- 2 linguri sirop de artar
- Sirop de artar, pentru servire
Ingrediente pentru french toast:
- 176 gr ovaz
- 180 gr faina
- 52 gr zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 3/4 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 295 ml lapte vegan, dupa preferinta
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 12 felii paine
- Ulei
Mod de preparare:
Pentru a pregati merele, intr-o cratita topiti untul la foc mediu, adaugati merele, scortioara si sarea.
Gatiti, amestecand ocazional, 3-5 minute.
Incorporati siropul si amestecati, apoi mai gatiti 1-2 minute, apoi pastrati deoparte.
Pentru a pregati painea, adaugati ovazul, faina, zahar, praf de copt, scortisoara si sarea intr-un vas de copt.
Amestecati sa se combine, incorporati laptele si vanilia si omogenizati. Incalziti la foc potrivit.
Dati fiecare felie de paine prin amestecul de ovaz apoi prajiti in ulei incins.
Serviti cu mere caramelizate.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: French toast – Friganele
Crispy toast cu mozzarella si rosii cherry
Crispy toast cu mozzarella si rosii cherry din: paine, bocconccini, rosii cherry, rosii uscate la soare, anghinare murata, apio. Ingrediente: 3 felii de paine toast, fara coaja 10 boconccini 10 rosii cherry rosii uscate la soare anghinare murata apio taiat felii mici Mod de preparare: Feliile de paine se taie in sferturi si se […]
Toasturi cu spanac, smantana si ou
Toasturi cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1 ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine toast 12 ouă Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze puțin spanacul. Se taie ceapa felii. […]
Mere caramelizate cu smantana
Mere caramelizate cu smantana din: mere, lamaie, portocala, zahar, smantana, miere. Ingrediente: mere coajă de lămâie coajă de portocală zahăr smântână miere Mod de preparare: Am folosit mere din soiul Golden. Sunt bune şi altele, dar acestea se pătrund parcă mai repede. Am mai folosit zeamă de lămâie, coajă de lămâie verde şi coajă […]
Mere caramelizate cu miere si scortisoara
Mere caramelizate cu miere si scortisoara din: apă, zahăr, miere, scorţişoară. Ingrediente: 200 ml apă 350 g zahăr 2 linguri de miere o linguriţă de scorţişoară 6 mere Mod de preparare: Puneţi apa, zahărul şi mierea într-o cratiţă pe foc şi lăsaţi să fiarbă până când siropul va căpăta culoarea caramelului. Adăugaţi o linguriţă de scorţişoară. […]
Mere caramelizate pe bat
Mere caramelizate pe bat din: mere, zahăr, colorant alimentar roşu, beţişoare. Ingrediente: 5 mere 400 g zahăr o sticluţă colorant alimentar roşu beţişoare Mod de preparare: Zahărul se caramelizează într-o crăticioară adâncă. Se adaugă câteva linguri de apă, una câte una, până devine un sirop subţire. Se pune colorantul alimentar şi se lasă să fiarbă puţin. […]
Pofta buna!