Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci
PrinteazaFricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci din: paine toast, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar iute, sare, piper,maghiran, patrunjel, ulei, bureti, rosii, fasole verde, ceapa, usturoi, supa, cimbru.
- 80 g pâine toast
- 80 ml lapte
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 500 g amestec de carne tocată
- 2 ouă
- 1 lingură muştar iute
- sare
- piper
- 1 linguriţă maghiran uscat
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 3 linguri ulei
- 200 g bureţi
- 3 roşii
- 100 g fasole verde lată
- 2 cepe mici
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml supă
- 1/2 linguriţă cimbru tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi pâinea de coajă, tăiaţi-o cubuleţe şi înmuiaţi-o în lapte. Curăţaţi ceapa, tăcaţi-o mărunt şi căliţi-o puţin în unt. Amestecaţi-o cu pâinea stoarsă, carnea tocată, ouăle, muştarul, sarea, piperul şi maghiranul şi frământaţi bine.
Formaţi fricadele şi prăjiţi-le circa 5 minute în 2 linguri de ulei. Pregătiţi ciupercile şi legumele. Tocaţi mărunt usturoiul şi ceapa mică. Pregătiţi roşiile şi tăiaţi-le cubuleţe. Tăiaţi fasolea oblic, în bucăţi, fierbeţi-o circa 4 minute în apă cu sare, apoi turnaţi apă rece peste ea.
Căliţi ustiuroul şi ceapa tocate în restul de ulei. Adăugaţi ciupercile şi prăjiţi-le 2 minute. Avdăugaţi, de asemenea, fasolea, supa, cimbrul, şi roşiile. Căliţi totul circa 2 minute. Daca doriti, asezonati legumele cu putin unt si condimentati-le mai mult. Serviti-le alaturi de fricadele.
Pofta buna!