Fricadele
PrinteazaFricadele din: carne, grasime de la rinichi, apa, ceapa, sare si piper.
- 500 g carne
- 250 g grăsime de la rinichi
- apă şi gheaţă (pentru a face tocătura zemoasă)
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preparăm o tocătură ca pentru pîrjoale însă fără pîine.
Adăugăm ceapă tocată, prăjită sau crudă, sare, piper şi gheaţă pisată.
Amestecăm bine.
Facem mici sfere pe care le batem în făină sau în pesmet pisat şi cernut şi le fierbem 15 minute, în apă clocotită cu sare sau în zeamă de carne.
Cînd sînt gata, le scoatem cu o lingură de spumuit şi le punem în supă de carne, pregătită dinainte.
Nu le fierbem direct în supă pentru ca aceasta să nu se tulbure.
Poftă bună!