Fricandou de cerb cu sos din: fricandou, vin, slanina, ceapa, dafin, zahar, sare, visine, castane, cartofi, oua, unt. Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 1/5 l vin 100 g slănină 100 g zarzavat 1/2 ceapă 1 foaie dafin 1 lingură zahăr sare piper 400 g vişine 400 g castane 300 g cartofi 2 ouă […]
Fricando de morun sau nisetru in foietaj
PrinteazaFricando de morun sau nisetru in foietaj din: morun, sare, ulei, ciuperci, parmezan, aluat, sos.
Ingrediente:
Mod de preparare Fricando de morun sau nisetru in foietaj:
Se taie o bucată de morun sau nisetru de formă dreptunghiulară, se sărează şi se frige la cuptor într-o tavă unsă cu ulei.
Se unge din cînd în cînd peştele cu uleiul din tavă. Peştele este gata cînd înţepîndu-1 cu un ac, acesta pătrunde uşor în carne şi nu mai iese zeamă roşcată.
Se lasă să se răcească, apoi se pune deasupra un strat de ciuperci înăbuşite, se presară pesmet sau parmezan şi se înfăşoară în foietaj.
Se pregăteşte dinainte foaia care se taie după forma peştelui, iar atunci cînd se înfăşoară peştele, marginile foii trebuie să se petreacă dedesubtul peştelui.
Se înţeapă foaia în cîteva locuri cu vîrful unui cuţit ascuţit, apoi bucata de peşte înfăşurată în ea se pune într-o lavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Se lasă pînă se rumeneşte foaia.
Se serveşte cald sau rece, cu un sos după dorinţă.
Pofta buna!
Fricandou in aspic din: carne de vitel, morcov, cartfoi, telina, mar, rosie, mazare, ceapa, ulei, mustar, lamaie, oua, icre, gelatina, vin, sare, ansoa. Ingrediente: 1,5 kg fricandou de viţel (capac, nucă, pulpă) 1 morcov 2 cartofi 1 ţelină 1 măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 ml ulei 1/2 linguriţă […]