Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane

Printeaza

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane – o alegere perfecta. Acest fel de mancare rafinat combina carnea frageda de vitel cu aromele bogate ale ciupercilor si textura crocanta a crutoanelor, oferind un festin culinar care va impresiona orice invitat.

Ingrediente

Pentru Fricandou:

  • 1 kg de muschi de vitel – Carnea de vitel este frageda si bogata in proteine de inalta calitate, esentiale pentru cresterea si repararea tesuturilor.
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline adauga o savoare bogata si contine grasimi sanatoase pentru inima.
  • 2 cepe mari – Ceapa ofera un gust dulce si bogat, fiind bogata in antioxidanti care intaresc sistemul imunitar.
  • 4 catei de usturoi – Usturoiul adauga o aroma intensa si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • 1 morcov mare – Morcovul adauga dulceata si este bogat in vitamina A, esentiala pentru sanatatea ochilor.
  • 1 litru de supa de vita – Supa de vita adauga profunzime gustului si nutrienti esentiali.
  • 1 lingura de pasta de rosii – Pasta de rosii adauga un gust concentrat si este bogata in licopen, un antioxidant puternic.
  • 2 frunze de dafin – Frunzele de dafin adauga aroma si ajuta la imbunatatirea digestiei.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul completeaza aromele si adauga un plus de savoare.

Pentru Garnitura de Ciuperci pe Crutoane:

  • 300 g de ciuperci champignon – Ciupercile sunt o sursa excelenta de fibre, vitamine din complexul B si minerale precum seleniul.
  • 2 linguri de unt – Untul adauga o textura cremoasa si este o sursa buna de grasimi si vitamine.
  • 2 catei de usturoi – Usturoiul adauga o aroma intensa si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • 1 legatura de patrunjel proaspat – Patrunjelul adauga o nota de prospetime si este bogat in vitamine si minerale.
  • 4 felii de paine integrala – Painea integrala este bogata in fibre, care ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos.
  • 1 lingura de ulei de masline – Uleiul de masline contine grasimi sanatoase si adauga un gust bogat.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul completeaza aromele si adauga un plus de savoare.

 

Modul de Preparare

Pentru Fricandou: Spala si usuca muschiul de vitel. Carnea de vitel este frageda si bogata in proteine esentiale pentru sanatatea muschilor.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa tocata, usturoiul zdrobit si morcovul taiat felii.

Soteaza pana ceapa devine translucida, aproximativ 5 minute. Ceapa, usturoiul si morcovul adauga baza aromatica si nutrienti esentiali.

Adauga muschiul de vitel in tigaie si sigileaza-l pe toate partile pana devine auriu, aproximativ 8-10 minute. Sigilarea carnii ajuta la pastrarea suculentei si intensifica aromele.

Adauga supa de vita, pasta de rosii, frunzele de dafin, sare si piper. Adu totul la fierbere, apoi reduce focul si lasa sa fiarba la foc mic timp de 1 ora si jumatate, acoperit. Supa de vita si pasta de rosii adauga profunzime si bogatie sosului.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Transfera muschiul de vitel intr-o tava de copt si toarna sosul peste el.

Coace in cuptor pentru inca 30 de minute, pana carnea este frageda si bine gatita. Coacerea la cuptor permite aromelor sa se intrepatrunda si intensifica gustul carnii.

Pentru Garnitura de Ciuperci pe Crutoane: Curata si taie ciupercile in felii. Ciupercile sunt bogate in fibre si nutrienti esentiali.

Incalzeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ciupercile si soteaza-le pana devin moi si rumenite, aproximativ 5-7 minute.

Adauga usturoiul zdrobit si soteaza pentru inca 1-2 minute. Untul si usturoiul adauga o textura cremoasa si arome intense.

Taie feliile de paine in cuburi. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si adauga cuburile de paine.

Prajeste-le pana devin crocante si aurii, aproximativ 5 minute. Painea integrala ofera o baza crocanta si bogata in fibre.

Adauga ciupercile sotate peste crutoanele prajite si amesteca usor. Presara patrunjel proaspat tocat deasupra.

Reteta Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane

Patrunjelul adauga prospetime si nutrienti suplimentari.

  • Timp de pregatire: 30 minute
  • Timp de gatire: 2 ore
  • Timp total: 2 ore si 30 minute

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Carbohidrati: 35 g
  • Grasimi: 20 g
  • Fibre: 6 g
  • Vitamina A: 25% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
  • Vitamina C: 20% din DZR
  • Calciu: 10% din DZR
  • Fier: 25% din DZR

Fricandoul la cuptor cu garnitura de ciuperci pe crutoane este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru repararea si dezvoltarea muschilor.

Carnea de vitel ofera o sursa bogata de fier, necesar pentru transportul oxigenului in sange, si vitamina B12, care sustine functia nervoasa.

Ciupercile sunt bogate in fibre, vitamine din complexul B si minerale precum seleniul, care sprijina sistemul imunitar si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Painea integrala adauga fibre, care ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos si la reglarea nivelului de zahar din sange.

Aceasta reteta este bogata in nutrienti esentiali care sustin sanatatea generala si imbunatatesc functia metabolica.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.