Fricandou de caprioara cu legume cu garnitura de sparanghel sau anghinare natur
PrinteazaFricandou de caprioara cu legume cu garnitura de sparanghel sau anghinare natur
- 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă)
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ceapă
- 5 căţei urturoi
- 150 g ulei
- 400 g roşii
- 300 g arpagic
- 80 g măsline verzi
- 100 g şuncă afumată
- 1 cutie crabi sau 24 cozi de raci
- 1 legătură tarhon
- 1/4 l vin roşu dulceag
- 6 ardei graşi
- 1 ardei iute
- cîteva fire de anghinară sau sparanghel
Mod de preparare:
Fricandoul se împănează cu felii subţiri de şuncă afumată, se prăjeşte în tigaie, pe plită, pe ambele părţi, cu sare, piper, grăsime.
Se aşază apoi intr-o cratiţă adancă cu arpagicul, roşiile curăţate si tăiate, ardeii fără seminţe tăiaţi felii, măslinele fără samburi, usturoiul tocat, cimbru şi ulei, apă şi se dă la cuptor moderat 50-60 minute se pun vinul, puţină sare şi cozile de raci fierte.
Cînd este gata se taie felii şi se aranjează pe un platou adine cu garnitura din tavă.
Se mai garniseşte cu cîteva fi nduii ce anghinare sau vîrfuri de sparanghel fierte.
Se presară cu verdeaţă tocată (tarhon). Se serveşte rece şi în cazul cînd il servim cald se poate da separat un pilaf.
Pofta buna!
N-am mai mancat fricandou de caprioara. Cred ca e tare bun.