Fricandou cu dovlecei
PrinteazaFricandou cu dovlecei din: carne de vitel, foitaj, midii, raci, faina, unt, smantana, sare, piper, supa, cartofi, ceapa, dovlecei, zarzavat, vin, marar.
Ingrediente
- 1,5 kg fricandou de viţel (capac, nucă, pulpă)
- 12 coşuleţe coapte din foitaj
- 20 de midii
- 30 g unt de raci (carne de raci, tocată, prăjită cu apă şi unt)
- 1/2 lingură făină
- 100 g unt
- 1 lingură smântână
- sare
- piper
- 1/4 l supă
- 400 g cartofi
- 3 fire de ceapă verde
- 300 g dovlecei în floare
- 100 g zarzavat
- puţin vin roşu
- mărar verde
Mod de preparare:
Frigeţi carnea cu unt, sare, piper, ceapa şi pătrunjelul tăiat, vin şi faceţi sosul.
Tăiaţi apoi carnea felii şi puneţi-o pe platou. Garnisiţi-o cu dovleceii tăiaţi, fierţi, sotaţi în unt, mărar tocat, cartofi sote, ceapă verde.
Din carnea de raci pregătiţi un sos cu unt şi smântână, omogenizaţi şi umpleţi coşuleţele de foitaj.
Stropiţi cu puţin sos friptura, iar restul aduceţi-l la masă în sosieră.
Pofta buna!