Gazpacho de Castraveți și Avocado din: castraveti, avocado, rosii, ardei, ceapa, usturoi, suc de lime, ulei, coriandru, sare, piper, gheata. Când căldura verii devine copleșitoare, o porție de gazpacho de castraveți și avocado vine ca o adevărată oază de răcoare. Această variantă modernă și cremoasă a clasicului gazpacho spaniol îmbină armonios castraveții răcoritori cu textura […]
Fricandou cu ficat
PrinteazaFricandou cu ficat din: carne de vitel, ficat de vitel sau pasare, oua, ceapa, zarzavat, vin, sparanghel, macaroane, sunca, limba, cascaval, mazare, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 1,5 kg fricandou de viţel mai plin (capac, nucă, pulpă)
- ficat de viţel sau pasăre
- 3 ouă
- 2 cepe mijlocii
- 100 g zarzavat
- 1 pahăr vin roşu
- 300 g vârfuri de sparanghel
- 150 g macaroane fierte încălzite în unt
- 60 g şuncă
- 60 g limbă afumată
- 50 g caşcaval
- 300 g mazăre
- sare
- piper
- 100 g unt
Mod de preparare:
Fricandou cu ficat: Frigeţi carnea cu unt, sare, piper alb, ceapă, zarzavat tăiat şi pregătiţi sosul la care adăugaţi vinul (după gust).
Separat, sotaţi ficatul cu puţină ceapă tocată mărunt cu 2 ouă fierte tari şi amestecaţi totul cu 2 linguri de sos. Tăiaţi apoi friptura felii şi puneţi pe fiecare câte 1 lingură cu tocătură de ficat.
Aşezaţi-le pe platoul garnisit cu mazăre sote, sparanghel, ficat călit în unt, macaroane fierte, limbă şî şuncă tăiate julien şi caşcaval ras. Stropiţi puţin sos peste friptură, iar restul aduceţi-l la masă în sosieră.
Pofta buna!
Gazpacho de Castraveți și Avocado