Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre
PrinteazaFricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre
- 1,200 kg fricandou de vitel
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 telină
- 1 măr
- 1 roşie
- 100 g mazăre
- 1 fir de ceapă verde
- 150 g ulei
- 1/2 linguriţă muştar
- 1/2 lămiie
- 6 ouă
- 100 g icre de ştiucă sau negre
- 8 foi gelatină
- 1 /2 pahar vin dulceag
- sare
- puţine oase
- 2 fileuri de anşoa
Mod de preparare:
Fricandoul se pune pe o tavă unsă cu puţin ulei şi se dă la cuptor încins, 15 minute, apoi se fierbe cu apă, sare, cîteva oase circa 45 minute. Carnea se scoate şi din zeamă se face aspic cu vin,6-8 foi de gelatină (aspicul va fi limpezit cu un albuş), se strecoară prin tifon şi se dă la rece.
Din legumele fierte (morcov, cartofi, ţelină, mazăre), tăiate cubic sau julien se face salată rusească cu maioneză şi muştar.
In salată se pun crude: mărarul şi roşia tăiate cubic, ceapa tocată şi 2 fileuri de anşoa tăiate mărunt.
Se pune pe platou salată rusească peste care se pune fricandoul tăiat felii (cit este necesar), se decorează şi se dă la rece.Intre timp se fierb 5 ouă şi se taie în două în lungime.
Cînd fricandoul s-a răcit se napează cu aspic şi în jur cu ouă umplute cu icre.
Restul de aspic se pune la frigider şi cînd este bine gelat se garniseşte platoul, punîndu-se şi cîteva foi de salată.
Pofta buna!