Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet
PrinteazaFricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet
- 1,200 kg fricandou de viţel
- 400 g spanac
- 2 ouă
- 200 g făină
- 40 g şvaiţer sau parmezan
- 150 g unt
- 500 g napi
- 2 linguri pesmet
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se frige carnea cu unt, sare, ceapă şi zarzavat tăiate: se face sosul. Se fac tăiţei din făină, ouă şi sare, se fierb, se strecoară şi se încălzesc in unt. Din spanac se face un piure.
Napii se curăţă, se fierb 8 minute, se strecoară şi se dau prin pesmet prăjit în unt.
Carnea tăiată felii se aşază pe platou garnisită cu tăiţeii presăraţi cu caşcaval ras, pireul de spanac şi napii.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.
Pofta buna!