Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet

Printeaza

Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet

 

Ingrediente:Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet

  • 1,200 kg fricandou de viţel
  • 400 g spanac
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 40 g şvaiţer sau parmezan
  • 150 g unt
  • 500 g napi
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se frige carnea cu unt, sare, ceapă şi zarzavat tăiate: se face sosul. Se fac tăiţei din făină, ouă şi sare, se fierb, se strecoară şi se încălzesc in unt. Din spanac se face un piure.

Napii se curăţă, se fierb 8 minute, se strecoară şi se dau prin pesmet prăjit în unt.

Carnea tăiată felii se aşază pe platou gar­nisită cu tăiţeii presăraţi cu caşcaval ras, pireul de spanac şi napii.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.