Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci din: fricandou de manzat, ciuperci, vin alb, supa de vita, smantana, faina, slanina, sare, piper, cimbru si usturoi.
- fricandou de mânzat 900g
- ciuperci 300g
- ceapa 120g
- vin alb 200 ml
- supa de vita 200ml
- smântană lichidă 100ml
- făină 20g
- slănină
- sare, piper, cimbru dupa gust
- usturoi 5g
Mod de preparare:
Fricandoul de mânzat se împănează cu slănină, se condimentează cu sare, piper, cimbru și se colorează pe ambele părti timp de 9 minute la foc mediu. Ciupercile se spală, se feliază si jumătate din cantitate se adaugă împreună cu carnea într-o tavă la cuptor cu capac și se lasă la foc mediu timp de 10 minute.
Apoi se adaugă 100 ml de vin alb, supă de vită și se mai lasă la cuptor pentru 40 de minute. Când carnea este gătită, se scoate din tavă si se mentine la cald. Restul de ciuperci se prăjesc în unt timp de 5 minute.
Sosul rezultat din gătirea cărnii se strecoară, se ajustează consistenaa cu făină amestecată cu unt, se adaugă smântâna, se condimentează cu sare si piper, se adaugă ciupercile. Se mai fierbe 2 minute pentru uniformizarea gustului si se serveste cu fricandoul de mânzat feliat.
Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
Pofta buna!