Pateuri cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt, galbenusuri, vin alb, otet si smantana Ingredinte: 1 kg carne de vitel 2 cepe sare piper ou Aluat frantuzesc: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 3 linguri vin alb 1 lingura otet sau zeama de lamaie 3 […]
Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre, sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan
PrinteazaFricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre, sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan din: fricandou de vitel, ficat de vitel, oua, ceapa, zarzavat, vin rosu, sparanghel, macaroane, sunca, limba afumata, parmezan, mazare, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 1 1/4 kg fricandou de viţel mai plin
- 300g ficat de viţel sau pasăre
- 3 oua
- 2 cepe
- 100 g zarzavat
- 1 păhărel vin roşu
- 300 g vîrfuri de sparanghel
- 150 g macaroane
- 60 g şuncă
- 60 g limbă afumată
- 40 g parmezan
- 300 g mazăre
- sare
- piper
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se frige carne cu unt, sare, piper alb, ceapă, zarzavat tăiat şi se face sosul respectiv la care se adaugă vin roşu.
Ficatul se sotează cu puţină ceapă, se toacă mărunt împreună cu 2 ouă fierte tari şi se amestecă cu 2 linguri de sos.
Se taie friptura felii şi pe fiecare se pune tocătură de ficat.
Se aşază pe platou garnisit cu mazăre sote, sparanghel, ficat dat prin unt, macaroane fierte, tăiate şi încălzite în unt, cu limbă şi şuncă tăiate julien şi cu parmezan ras.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pateu de ficat de vitel
Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar Mod de preparare Ficatul se spala, se […]
Antricot de vitel cu morcovi natur si vin
Antricot de vitel cu morcovi natur si vin din: antricoate de vitel, bulion, vin rosu, sare, piper, cimbru, maghiran, boia iute, cartofi si morcovi. Ingrediente: 4-5 antricoate vitel bulion vin rosu sare piper cimbru maghiran boia iute 4-5 cartofi 1-2 morcovi Mod de preparare: Se spala antricoatele si se dau cu sare si peper. Intr-un […]
Tocana de vitel cu ardei capia
Tocana de vitel cu ardei capia din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare. Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana usturoi patrunjel […]
Pofta buna!