Fricandou
PrinteazaFricandou
- 1,500 kg carne
- 2 linguri unt sau untură
- sare
- piper
- 100 g slănină pentru impănat
- 1/2 pahar vin alb
Mod de preparare:
Fricandoul se prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la frigare sau înăbuşit.
Alegem un fricandou de viţel, îl ştergem cu o carpă, scoatem vinele cu cuţitul, dăm puţină sare şi piper. împănăm carnea cu şuviţe de slănină.
Punem într-o tavă 2-3 linguri de untură şi dăm la cuptor cu 1/2 pahar de vin alb. Este gata într-o oră şi un sfert( depinde de mărime).
Trebuie să aibă o culoare aurie. Dacă friptura lasă suc puţin, adăugăm 100 g zeamă de carne.
Cand este gata, scoatem din cuptor, lăsăm puţin să se odihnească şi tăiem felii.
Fricandoul poate fi copt în aluat.
Servim cu cartofi prăjiţi sau cu cartofi noi fierţi şi prăjiţi puţin în unt, şi cu orice salată verde.
Pofta buna!