Fricandou

Printeaza

Fricandou

Ingrediente:Fricandou

  • 1,500 kg carne
  • 2 linguri unt sau untură
  • sare
  • piper
  • 100 g slănină pentru impănat
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare:

Fricandoul se prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la frigare sau înăbuşit.

Alegem un fricandou de viţel, îl şter­gem cu o carpă, scoatem vinele cu cuţi­tul, dăm puţină sare şi piper. împănăm carnea cu şuviţe de slănină.

Punem într-o tavă 2-3 linguri de untură şi dăm la cuptor cu 1/2 pahar de vin alb. Este gata într-o oră şi un sfert( depinde de mărime).

Trebuie să  aibă o culoare aurie. Dacă friptura lasă suc puţin, adăugăm 100 g zeamă de carne.

Cand este gata, scoatem din cuptor, lăsăm puţin să se odihnească şi tăiem felii.

Fricandoul poate fi copt în aluat.

Servim cu cartofi prăjiţi sau cu car­tofi noi fierţi şi prăjiţi puţin în unt, şi cu orice salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.